AP Pension frasælger nyindkøbt ejendom på Engholmene

Pensionsselskab tjener millioner efter kun ni måneders ejerskab. Hvor mange millioner fortjenesten er på, holder selskabet dog for sig selv.

Af Jesper Schou Hansen

Det var ikke længe, at AP Pension var ejer af den nyopførte boligejendom Nobelholmen med 192 boliger i den nye kanalby, Engholmene. Tilbage i april kunne AP pension således fortælle, at nu stod ejendommen klar, og datterselskabet AP Ejendomme kunne overdrage nøglerne til de kommende lejere på Nobelholmen.

Men fordi det københavnske boligmarked er brandvarmt, så har AP Pension kunnet høste en ukendt milliongevinst på aftalen, der kom i stand som en udløber af et milliardlån til developeren NPV. Som udløber af låneaftalen købte AP Pension en af ejendommene til egen udlejning, og det er den ejendom, som her kun ni måneder efter bliver solgt videre til en indtil videre ukendt international køber. 

Nobelholmen er en del af den nye kanalby, Engholmene, hvor der er kort afstand til centrum, vand og meget af det, det lidt mere velstillede publikum efterspørger. 

Tjener kassen

Selv kalder AP Pension Nobelholmen et ”resultat af et finansierings- og udviklingssamarbejde med AP Ejendomme og NPV A/S om udviklingen af Engholmene”. Samarbejdet muliggjorde udviklingen af over 700 nye boliger fordelt på tre boligøer ud af områdets samlede 11 øer på en attraktiv og central beliggenhed ved Københavns havn.

”Det har været et stort udviklingsprojekt med både ejerboliger, almene boliger samt private udlejningsboliger. Og ikke mindst etablering af en ny daginstitution. I AP Ejendomme er vi stolte af at have medvirket til at realisere denne fantastiske bydel med mange attraktive boliger. Med salget af Nobelholmen har vi sat et endeligt punktum for denne investering, som har givet os et særdeles tilfredsstillende afkast”, siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

Han lægger ikke skjul på, at AP Pension fik et godt tilbud, men vil ikke komme nærmere ind på, hvad Nobelholmen er solgt for.

”Men når vi får et godt tilbud, så slår vi til. Derfor har vi valgt at sælge Nobelholmen. Det er en aftale, som vi mener giver god værdi for begge parter”, forklarer Peter Olsson, der overfor Havnefronten medgiver, at der er tale om ”et større millionbeløb”.

Udenlandske opkøb

Colliers International har formidlet transaktionen mellem AP Ejendomme og den internationale køber, og dermed følger salget en trend i København, hvor nyopførte ejendomme havner i ejendomsselskaber – ikke sjældent udenlandske.

Det skyldes blandt andet udviklingspotentialet i København, at der er stor likviditet internationalt, eftersom centralbankerne fortsat pumper penge ud i samfundet, og at Danmark både er et stabilt demokrati og en stabil økonomi.

Det betyder også, at de mange udlejningsboliger ikke bliver udbudt som ejerlejligheder, hvilket igen har tvunget priserne på ejerboliger i København op på det højeste niveau nogensinde. Der er kun cirka 22 procent ejerboliger i København modsat 50 procent på landsplan.

Afspilningsliste

3 Videoer
Kolonne #1

Dette er den første øvelse. Her kommer noget beskrivende tekst om øvelsen og hvor den bruges.

Kolonne #2
Del artiklen